Shutterstock_29696839

Uitvaartverzorging

In onze westerse wereld is de dood voor veel mensen een definitief afscheid. Soms komt hij onverwacht en slaat onverbiddelijk toe. Soms komt hij als verlosser. In andere delen van de wereld wordt de dood als een overgang gezien en wordt hij zelfs gevierd. De dood betekent niet voor iedereen hetzelfde. Tegenwoordig gaan ook wij anders om met sterfte. We beleven intens verdriet, we huilen en we rouwen, dat verandert uiteraard niet. Maar sommigen laten de conventies uit het verleden los en zoeken andere rituelen om hun leed te verwerken of te delen met anderen. Sommigen houden juist vast aan tradities omdat ze daar de meeste troost in denken te vinden.

In onze cultuur begraven of cremeren we onze overledenen. We nemen afscheid op een manier die de herinnering aan hen versterkt. We vergroten hun kenmerkende karaktereigenschappen en blijken vaak verrassend creatief in onze uitingen. We betuigen respect aan de eigenheid van onze overleden vriend, vader, oma of dochter.

Maarten Kindt van Kindt Uitvaartzorg, leeft zich in, in de situatie zoals die zich voordoet. Meedenken met de achterblijvers mee en ontnemen hen de zorg van het onprettige geregel nadien. Ons uitvaartbedrijf gevestigd in Vught zoekt samen met u naar manieren om het respect en het verdriet tot uitdrukking te brengen.