Shutterstock_35807827

Genodigden

Om te weten of u een grote of kleine aula moet reserveren en hoeveel rouwkaarten u nodig heeft, moet u beslissen wie u wilt uitnodigen voor de plechtigheid. Misschien had de overledene al een adressenlijst klaargelegd of kunt u een adressenboekje gebruiken.

Het is belangrijk om te beslissen voor wie de plechtigheid toegankelijk is.
Zo kunt u kiezen voor:

Een uitvaart die voor iedereen toegankelijk is

U geeft iedereen die dat wil de gelegenheid om afscheid te nemen en bij de uitvaart aanwezig te zijn. Om mensen op de hoogte te stellen, kunt u vooraf rouwkaarten sturen en een advertentie plaatsen.

Een uitvaart in besloten kring

Kiest u voor een uitvaart in besloten kring, dan nodigt u een geselecteerd gezelschap uit. Bijvoorbeeld familie en naaste vrienden. Na de uitvaart kunt u een grotere groep mensen infomeren over het overlijden.

Een uitvaart in stilte

Een uitvaart in stilte is een uitvaart waar bijvoorbeeld alleen de naaste familie bij aanwezig is. Meestal wordt het overlijden pas na de uitvaart bekendgemaakt.

Afscheidsplechtigheid voor iedereen toegankelijk, gevolgd door een uitvaart in besloten kring

U kunt er ook voor kiezen een afscheidsplechtigheid voor iedereen te houden en hierna aansluitend in besloten kring de uitvaart te laten plaatsvinden.

Condoleancebezoek voor iedereen met uitvaart in besloten kring

U kunt de avond voor de uitvaart een condoleancebezoek organiseren waar iedereen afscheid kan nemen en condoleren. Vervolgens kan de uitvaart de volgende dag in besloten kring worden gehouden.