Shutterstock_29696839

Uitvaartverzorger

Maarten begeleidt u vanaf de dag van het overlijden tot en met de dag van de uitvaart en zo u wilt ook nog daarna. Wanneer u een overlijden bij Van der Stappen meldt, komt de uitvaartverzorger op het afgesproken tijdstip naar u toe om de uitvaart te regelen. Deze afspraak kan op het door u gewenste adres worden gemaakt: bij u thuis, in de woning van de overledene of op het kantoor van één van onze uitvaartcentra. Als iemand thuis overlijdt, zal de uitvaartverzorger direct een aantal zaken regelen. Zo kan de overledene - afhankelijk van de wensen - worden opgehaald en worden overgebracht naar een uitvaartcentrum of thuis worden opgebaard.

Zorg en werk uit handen

De uitvaartverzorger kan veel werk en zorg uit handen nemen. De uitvaartverzorger doet de aangifte van het overlijden bij het gemeentehuis, reserveert het crematorium of de begraafplaats en helpt u bij het opstellen van de tekst voor de rouwkaart. Maar als u wilt, kunt u ook veel zelf doen. U bepaalt zelf wat de rol is van de uitvaartverzorger. De Van der Stappen-uitvaartverzorger staat altijd open voor uw inbreng of ideeën. 

Een unieke uitvaart

De uitvaartverzorger bespreekt met u de mogelijkheden en de kosten van de eigen wensen. Daarnaast zal de uitvaartverzorger ideeën aandragen om de uitvaart persoonlijk en uniek te maken. Wilt u misschien zelf de overledene verzorgen? Of wilt u zelf de kist dragen, of muziek maken tijdens de plechtigheid? Of een low budget uitvaart voor wie het meer sober wil houden? Begraven of cremeren? Koffie met cake of liever champagne? Of een Brabantse koffietafel, al dan niet met een brandenwijntje? Een kerkdienst of een bijeenkomst op de favoriete plek van de overledene? Een CD met stemmige muziek of een live optreden? Opbaren thuis of in het uitvaartcentrum? Binnen de wettelijke en praktisch haalbare kaders is in principe alles mogelijk, ongeacht of u wel of niet verzekerd bent en ongeacht bij welke maatschappij u verzekerd bent. Eén telefoontje en wij regelen het voor u, met de grootst mogelijke zorg, aandacht en respect. Een afscheid dat de overledene past.

Het is verstandig om met uw familie al wat zaken door te nemen voordat de uitvaartverzorger bij u komt. U kunt in alle rust zaken met elkaar bespreken. Wordt de overledene gecremeerd of begraven? En hoe gaat de rouwkaart eruitzien?